Zorg en gezondheid als prioriteit

Gezondheid en zorg zijn de afgelopen jaren een belangrijk aandachtspunt geworden voor bedrijven. Dit thema omvat vele thema's zoals je fysieke en mentale gezondheid en vernieuwingen in de huidige gezondheidszorgsector. Bedrijven erkennen inmiddels het belang van het tot stand brengen van een gezonde werkomgeving voor werknemers. Zo ontstaat een situatie waarvan het individu en de organisatie als geheel profiteren. Een van de belangrijkste trends op het gebied van gezondheid en zorg op werkplekken is de verschuiving van reactieve naar proactieve praktijken.

Innovaties en ontwikkelingen binnen de zorgsector

Bedrijven richten zich steeds meer op het voorkomen van gezondheidsproblemen door een gezonde levensstijl te bevorderen en programma’s aan hun werknemers aan te bieden die een evenwichtige levensstijl aanmoedigen. Professionele sprekers gezondheid en zorg kunnen daarbij helpen. Dit doen ze onder andere door waardevolle inzichten en oefeningen die vaak interactief zijn te bieden. Zo wordt er op humoristische en soms zelfs op confronterende wijze gewezen op het creëren van gezonde gewoonten. Met die inzichten kun je als je uit balans bent werken aan een energieker en bevredigender werk- en privéleven. Uit de ervaring van veel sprekers blijkt dat het werken aan je gezondheid en welzijn alleen maar voordelen met zich meebrengt. 

Het belang van de goede gezondheid en zorg

Bedrijven die proactief een werkplekcultuur scheppen die de gezondheid en zorg van werknemers bovenaan zet, zijn voortvarend bezig. Op die manier zal er een positieve verandering plaatsvinden die bestaande ideeën over geestelijke gezondheid zal doorbreken. Een spreker gezondheid en zorg zal tijdens een lezing de basis kunnen leggen om dit proces binnen een organisatie aan te jagen. Door de houding ten aanzien van geestelijke gezondheid te veranderen kunnen sprekers zorg je leren hoe je met werkdruk om kunt gaan. Buiten de lijntjes kleuren om balans te vinden tussen het zorg dragen voor patiënten en je administratieve taken is een van de onderwerpen waar ervaringsdeskundigen veel aandacht aan besteden. Aan de hand van vaardigheden en praktijkvoorbeelden leer je werken aan een gezondere mindset. Het hebben en behouden van een positieve mindset is niet voor niets het belangrijkste aandachtspunt als het gaat om jouw leven, je werk en je sociale contacten met familie, vrienden en collega’s.

Reageren op veranderingen binnen de gezondheidszorg

Juist omdat de gezondheidssector zo snel verandert, voor zowel specialisten die in deze branche werkzaam zijn als voor diegenen die er gebruik van maken, is het zo belangrijk om te weten hoe het zit met actuele onderwerpen zoals de eerder genoemde geestelijke gezondheid. Maar daar blijft het niet bij, ook het gebruik van kunstmatige intelligentie, big data en bijvoorbeeld de implementatie van digitale zorg hebben een steeds grotere impact op het geestelijke welzijn. Door op de juiste wijze met alle deze vernieuwende gezondheidspraktijken om te gaan kun je aanzienlijke verbetering bereiken. Een inspirerende spreker zorg zal je kennis laten maken met strategieën om je gezondheid naar het hoogste niveau te tillen om zo een gelukkiger en gezonder leven te leiden.

Jaap Bressers

Jaap Bressers

Jaap Bressers: Van topmanagerdroom naar inspirerend spreker, ondernemer en auteur met humor en positiviteit.

Breintraining: effectiever werken Workshop Werkgeluk

Workshop Werkgeluk

Wil je meer geluk ervaren op het werk en dit bevorderen in je team? Onze Workshop Werkgeluk door Mindfulness biedt praktische technieken om welzijn op de werkvloer te verbeteren.

Workshop Agressiebeheersing