Meer informatie over Workshop Stressmanagement? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Workshop Stressmanagement

We kennen allemaal het beeld van de chagrijnige, gestresste manager. Een stereotype dat we bijvoorbeeld vaak terugzien in komedies en drama’s op de buis. Iemand wiens gemoedstoestand zijn weerslag heeft op zijn medewerkers. Op zijn team. En daar zit een kern van waarheid in, want medewerkers reflecteren vaak de emoties van hun leidinggevenden. Dat betekent dat gestresste leiders ook gestresste, opgejaagde werknemers creëren. Daar zit niemand op te wachten. Met de workshop Stressmanagement leer je hoe je die stress de baas wordt – en de productiviteit verhoogt.

Goed stressmanagement verhoogt de productiviteit

Leidinggevenden dragen de verantwoordelijkheid voor het resultaat en het professionele succes van hun team. Terwijl ze ook nog zorgen voor het (emotionele) welzijn van hun teamleden, moeten ze ondertussen ook zelf hun dagelijkse taken blijven uitvoeren. Dat brengt vanzelfsprekend een hoge werkdruk met zich mee. Daar moet je als manager of leidinggevende efficiënt mee om kunnen gaan, zodat het niet de overhand neemt en zowel mentale als fysieke problemen oplevert. Want dan ben je niet meer in staat je werk goed te doen.

Daarom leer je tijdens de workshop Stressmanagement effectieve technieken waarmee je mentale veerkracht opbouwt. Waarmee je rust creëert in de chaos. Technieken waarmee je je ook je team uiteindelijk beter laat renderen, omdat je met minder stress op de werkvloer werkt met beter gemotiveerde collega’s, de kansen op eventuele conflicten minimaliseert en de communicatie stimuleert. Het schept de voorwaarden voor een soepel verloop van projecten en het behalen van deadlines. Kortom, een verhoogde productiviteit.

Leer loslaten & delegeren

Verantwoordelijkheid is goed. En een klein beetje stress soms ook. Het kan immers motiveren om te presteren. Maar het is vaak ook goed om die verantwoordelijk los te laten. Om die over te dragen aan je medewerkers. Dat verlicht de eigen werkdruk. Scheelt stress. Dat loslaten is echter vaak moeilijker dan je denkt. Met de workshop Stressmanagement laten we je daarom kennismaken met loslaten en effectief delegeren, zodat je je teamleden gemotiveerd houdt, de werklast beter balanceert en zowel efficiënter als flexibeler kunt werken. Een win-win-win situatie.

Inhoud & resultaat van de workshop Stressmanagement

De workshop Stressmanagement begint veelal met het identificeren van persoonlijke kenmerken en externe factoren die ten grondslag liggen aan een verhoogd stresslevel. Want stress is makkelijker te managen wanneer je weet waar het vandaan komt. Vervolgens gaan we actief aan de slag met opdrachten en oefeningen die je helpen om die stress onder controle te krijgen. En te houden. We gaan in op hoe je je eigen gedachten en gedrag kunt sturen en hoe je langzaam maar zeker verantwoordelijkheid over kunt dragen naar je medewerkers. Na de workshop Stressmanagement kun je:

  • stress voorkomen en verminderen
  • verantwoordelijkheid en taken durven loslaten
  • je medewerkers beter gemotiveerd houden
  • de productiviteit van medewerkers verhogen
  • en zelf genieten van meer tijd en energie

Incompany & op maat gemaakt

De workshop Stressmanagement is maatwerk. Iedere organisatie, ieder persoon en iedere situatie is immers anders. Om de beste resultaten te behalen spitsen we de stressmanagement training af op de thema’s die voor jou en je organisatie relevant zijn. Daarom gaan we graag even met je in gesprek. Ontdek wat de mogelijkheden van een incompany workshop Stressmanagement zijn en neem vrijblijvend contact met ons op!

Het is ons doel om een perfecte match te maken tussen uw doelstellingen, de deelnemers en de spreker, dagvoorzitter of workshopleider die u bij ons boekt. Ons boekingsproces loopt daarom als volgt:

1. U neemt telefonisch of via het contactformulier contact met ons op.

2. Wij bellen u om uw wensen te inventariseren en advies te geven. Op basis hiervan sturen we een vrijblijvende offerte toe.

3. Indien akkoord ondertekent u de offerte digitaal en plannen wij een voorbespreking in met u en de voorgestelde spreker of trainer.

Wij nemen het proces uit handen voor u en zorgen dat alles perfect is geregeld.
Voor iedere inspiratiesessie, workshop of lezing plannen we een voorbespreking in met de spreker of trainer. Op deze manier weet u zeker dat er een goede match is tussen wat u wilt bereiken en wie u inhuurt.
Doorgaans heeft het de voorkeur om een telefonische voorbespreking te doen. Indien het om een grote opdracht gaat is het mogelijk om een voorbespreking op locatie te plannen. Het kan zijn dat hier extra kosten voor in rekening worden gebracht. Uiteraard overleggen we dit eerst met u.

Meer informatie over Workshop Stressmanagement?
Neem vrijblijvend contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.