Workshop Snel Lezen

Leer verkeerde leestechnieken los te laten, zoals woord-voor-woord lezen en regressie, en gebruik visuele strategieën om efficiënter te lezen.

Workshop Snel Lezen

Overal om ons heen krijgen we te maken met informatie die we moeten verwerken. Documenten, berichten, e-mails, nieuwsberichten, kennisartikelen, boeken, noem maar op. Waar vind je de tijd om dit allemaal te lezen? En hoe onthoud je de kern van het verhaal? Het kan een flinke uitdaging zijn. Tijdens de workshop snellezen leren we je hoe je sneller leesstof verwerkt. Dat gaat je veel tijd besparen!

Wat is snellezen

Snellezen is het op hoog tempo lezen en opnemen van geschreven informatie. Als we de juiste technieken van snellezen goed toepassen dan leren we hoe we sneller kunnen lezen met het visuele gedeelte van ons brein. Hoe dat precies werkt? Dat leer je tijdens de workshop snellezen. De uitdaging is om te leren dat we niet met het auditieve deel van ons brein moeten lezen. En dat is nou net wat we van jong af aan hebben geleerd. We spreken de gelezen woorden uit in ons hoofd of zelfs hardop. Waarom is het ons op die manier geleerd? Omdat we op die manier het beste de woorden leren begrijpen. Snellezen is bedoeld om sneller grote hoeveelheden informatie tot ons te nemen. Daarvoor moeten we het auditieve deel niet te veel betrekken.

Het voordeel van snellezen

Het voordeel van snellezen is dat je in veel minder tijd veel meer geschreven informatie tot je kan nemen. Je gaat veel kernachtiger lezen waardoor je de belangrijkste onderwerpen uit de teksten haalt. Veel mensen lezen tussen de 150 en 300 woorden per minuut. Dat staat gelijk aan de snelheid waarmee we spreken. Hierin zie je een duidelijke link met hoe we hebben leren lezen(de auditieve manier). Als je sneller wilt leren lezen moet je dus leren hoe je de visuele kant van je brein betrekt. Dit zorgt er namelijk voor dat je veel meer woorden in dezelfde tijd kunt lezen. Stel je voor dat je in plaats van 200 straks 1000 woorden per minuut leest. Hoeveel tijd gaat jou dat schelen?

Verkeerde leestechnieken gebruiken

Het is van groot belang dat je stopt met het gebruiken van de verkeerde leestechnieken. Tijdens de workshop snellezen leer je hoe je op een andere manier gaat lezen. We zijn gewend om woord-voor-woord te lezen. Hierdoor veroorzaak je dat je vaker terug moet lezen in de tekst. Dit wordt regressie genoemd. En dat kost veel tijd. Daarbij komt dat ons brein geneigd is om te fixeren op de betekenis van woorden. Hierdoor ga je aan ieder woord een betekenis koppelen wat wederom veel tijd kost. Tijdens de workshop snellezen leer je nieuwe technieken waardoor je deze tijdrovende manieren los laat.

Waarom de workshop snellezen?

Wil jij, samen met je team, een stuk productiever worden? Wil je makkelijker informatie verwerken wat een groot voordeel is? Dit zijn resultaten die de workshop snellezen kan bieden. Snellezen is een techniek die goed toegepast kan worden. Iedereen kan het leren en dat terwijl het zo waardevol is. Met minder energie meer kennis verwerken, boeken lezen waar je nooit tijd voor kon vinden en stapels papierwerk van je werk binnen no-time afhandelen. Vul hiernaast je gegevens in! We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Inhoud van de workshop snellezen

  • Je leessnelheid.
  • Verkeerde leestechnieken: woord-voor-woord lezen, regressie en fixeren.
  • Versnellen: een pacer gebruiken, woordgroepen lezen.
  • Het leesproces: effectief lezen.
  • Leesstrategieën.

Vrijblijvend contact opnemen

Ben je op zoek naar advies of wil je meer weten over de beschikbaarheid? Neem vrijblijvend contact op. We helpen je graag verder.

Telefoon: 030-2072117

Achtergrond

Vrijblijvend contact opnemen

Ben je op zoek naar advies of wil je meer weten over de beschikbaarheid? Neem vrijblijvend contact op. We helpen je graag verder.

Telefoon: 030-2072117

Ook inzetbaar voor...

Veelgestelde vragen

Het is ons doel om een perfecte match te maken tussen jouw doelstellingen, de deelnemers en de spreker, dagvoorzitter of workshopleider die je bij ons boekt. Ons boekingsproces loopt daarom als volgt:

1. Je neemt telefonisch of via het contactformulier contact met ons op.

2. Wij bellen je om jouw wensen te inventariseren en advies te geven. Op basis hiervan sturen we een vrijblijvende offerte toe.

3. Indien akkoord onderteken je de offerte digitaal en plannen wij een voorbespreking in met jou en de voorgestelde spreker of trainer.

Wij nemen het proces uit handen voor jou en zorgen dat alles perfect is geregeld.

Voor iedere inspiratiesessie, workshop of lezing plannen we een voorbespreking in met de spreker of trainer. Op deze manier weet je zeker dat er een goede match is tussen wat je wilt bereiken en wie je inhuurt.

Doorgaans heeft het de voorkeur om een telefonische voorbespreking te doen. Indien het om een grote opdracht gaat, is het mogelijk om een voorbespreking op locatie te plannen. Het kan zijn dat hier extra kosten voor in rekening worden gebracht. Uiteraard overleggen we dit eerst met je.

Referenties

Tarief

Vrijblijvend contact opnemen

Ben je op zoek naar advies of wil je meer weten over de beschikbaarheid? Neem vrijblijvend contact op. We helpen je graag verder.

Telefoon: 030-2072117

Workshop Snel Lezen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.