Meer informatie over Workshop Presenteren als een professional? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Workshop Presenteren als een professional

“Als ik maar niet vergeet om dit te vertellen. En als ze maar geen vragen stellen over dat onderwerp.” Zomaar een greep uit de gedachten van een zenuwachtige spreker. Of het nu gaat om een kleine publiek of een volle zaal, als ondernemer, manager of (team)leider krijg je er waarschijnlijk veelvuldig mee te maken: het geven van een presentatie. Veel mensen zijn daar nerveus voor en ervaren spreekangst. En dat komt je presentatie meestal niet ten goede. Met de workshop Presenteren word je die zenuwen de baas en leer je presenteren met zelfvertrouwen en overtuiging.

Voor meer dan het geven van zakelijke presentaties

Met het verbeteren van je presentatieskills geef je niet alleen meer overtuigende presentaties. Nee, je werkt voor een groot deel ook aan algemene communicatievaardigheden. Technieken waarmee je je standpunt of mening tijdens onderhandelingen en in meetings beter kunt verwoorden, bijvoorbeeld. Of waarmee je klanten in een verkoopgesprek over de streep weet te trekken. De workshop Presenteren helpt je om je verhaal te structureren en een duidelijke boodschap over te brengen.

Het gaat om wát je zegt …

Tijdens de training leren deelnemers hun boodschap in een spannend verhaal te verpakken. Een verhaal vol relevante informatie die je publiek raakt, die tot de verbeelding spreekt en die blijft hangen. Storytelling, dus. Je leert welke elementen een gemiddeld verhaal omtoveren tot een betoog van haast mythische proporties en met welke praktische stappen je ook jouw boodschap in in zo’n spannend verhaal kunt gieten. Zodat je publiek geïntrigeerd blijft vanaf het moment dat je begint … tot aan de staande ovatie achteraf.

… én hoe je het zegt

Nagenoeg iedereen kan een verhaal vertellen. Maar niet iedereen kan ook echt boeiend vertellen. De aandacht van het publiek er continu bijhouden en tegelijkertijd een boodschap overbrengen. Inspirerende sprekers onderscheiden zich van middelmatige sprekers in de manier waarop zij dat verhaal weten te brengen. Daarom gaan we in de workshop Presenteren veel aan de slag met je lichaamstaal. Hoe je met je houding, stemgebruik en bepaalde gebaren meer zelfvertrouwen uitstraalt. En hoe je die in kunt zetten om te presenteren met overtuiging.

Inhoud van de workshop Presenteren

Tijdens de workshop Presenteren gaan we in op alle facetten van het neerzetten van een sterke presentatie. We leren je hoe je met een gedegen voorbereiding een aansprekende boodschap creëert en hoe je die in een spannend verhaal verpakt. Maar ook gaan we veel aan de slag met allerlei oefeningen die je meer zelfvertrouwen geven en waarmee je je verhaal met meer overtuiging presenteert. Zodat je een uiteindelijk een onvergetelijke indruk achterlaat bij je publiek. Na de cursus Presenteren:

  • voel je je comfortabeler tijdens het spreken voor een groep
  • straal je meer zelfvertrouwen en persoonlijkheid uit
  • buig je saaie feiten en punten om in intrigerende verhalen
  • ben je je bewust van je lichaamstaal en weet je hoe je die in kunt zetten om overtuigend over te komen
  • weet je hoe je interactie in je presentatie kunt brengen
  • en heb je meer plezier in het geven van presentaties

Workshop Presenteren op maat

We geven de workshop Presenteren incompany. Zo kunnen we de inhoud van de cursus precies afstellen op de situaties in jouw organisatie en krijg je na of tijdens praktische oefeningen betere persoonlijke feedback waarmee je je presentatievaardigheden makkelijker kunt ontwikkelen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en leer hoe je kunt presenteren met meer zelfvertrouwen en overtuiging.

Het is ons doel om een perfecte match te maken tussen uw doelstellingen, de deelnemers en de spreker, dagvoorzitter of workshopleider die u bij ons boekt. Ons boekingsproces loopt daarom als volgt:

1. U neemt telefonisch of via het contactformulier contact met ons op.

2. Wij bellen u om uw wensen te inventariseren en advies te geven. Op basis hiervan sturen we een vrijblijvende offerte toe.

3. Indien akkoord ondertekent u de offerte digitaal en plannen wij een voorbespreking in met u en de voorgestelde spreker of trainer.

Wij nemen het proces uit handen voor u en zorgen dat alles perfect is geregeld.
Voor iedere inspiratiesessie, workshop of lezing plannen we een voorbespreking in met de spreker of trainer. Op deze manier weet u zeker dat er een goede match is tussen wat u wilt bereiken en wie u inhuurt.
Doorgaans heeft het de voorkeur om een telefonische voorbespreking te doen. Indien het om een grote opdracht gaat is het mogelijk om een voorbespreking op locatie te plannen. Het kan zijn dat hier extra kosten voor in rekening worden gebracht. Uiteraard overleggen we dit eerst met u.

Informatie aanvragen

Meer informatie over Presenteren?
Neem vrijblijvend contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.