Workshop Mindmappen

Ontgrendel je potentieel en verhoog je productiviteit met de Mindmap Workshop: organiseer je gedachten, stimuleer je creativiteit en behaal meer resultaten in minder tijd!

Workshop Mindmappen

Dikke rapportages van de marketingafdeling en een groot aantal documenten van klanten stapelen zich op op je bureau. En ondertussen heb je ook nog een brainstormsessie en twee meetings gepland. In je werk als teamleider of manager heb je doorgaans grote hoeveelheden informatie te verwerken op een dag. Dat vreet tijd en energie en dus gaat het ten koste van je productiviteit. Tijdens de workshop Mindmap maken leer je die informatie echter effectief en snel te verwerken – en je productiviteit te verhogen.

Wat is een mindmap?

Een mindmap is niets meer dan een visuele representatie van gedachten, ideeën, concepten en notities. Meestal staat er een bepaald onderwerp centraal waarbij de gerelateerde deelonderwerpen vertakken in diverse richtingen. Vervolgens vertakken die deelonderwerpen weer in verdere subtopics, zodat je uiteindelijk een snel en makkelijk te begrijpen model overhoudt waarin alle (relaties tussen) informatie strak geordend is.

Mindmaps helpen niet alleen om een overzicht van informatie te creëren, maar ook om de focus te bewaren, om op een creatieve manier je gedachten te structureren en om informatie beter en efficiënter te onthouden. Ze werken zo goed omdat we als mens visuele informatie vele malen beter en sneller kunnen verwerken dan grote lappen tekst. Vandaar dat je met een cursus mindmappen tijdwinst kunt behalen en productiever kunt worden. En iedereen kan het leren.

Mindmappen helpt je effectiever werken

Mindmaptechnieken worden ingezet om een breed scala aan activiteiten effectiever te laten verlopen. Tijdens de Mindmap workshop leer je bijvoorbeeld hoe je je ideeën op de vrije loop laat en je creativiteit stimuleert. Ideaal voor brainstormsessies. Maar ook gebruikt men mindmaps om complexe of lange stukken tekst snel en effectief samen te vatten en om tijdens meetings efficiënte aantekeningen te maken die je later gemakkelijk terug kunt halen. Tijdens de Mindmap workshop leer je technieken om gegevens en data te ordenen, zodat je alle informatie paraat hebt om een goed overwogen beslissing te maken.

Inhoud van de workshop Mindmap maken

Hoewel onze hersenen in essentie allemaal hetzelfde werken, verwerkt ieder brein de informatie toch ook weer op zijn eigen wijze. Dat houdt in dat je tijdens de workshop een mindmap leert maken in jouw eigen stijl. Dankzij allerlei oefeningen en opdrachten maken we je wegwijs in de verschillende technieken. Zo ontwikkel je een mindmap die voor jou het beste werkt op een manier die jij fijn vindt – online, met digitale software of gewoon met pen en papier.

We besteden niet alleen aandacht aan het maken van een mindmap, maar leren je ook hoe je sneller relevante en zinvolle informatie weet te abstraheren uit een grote berg data. Hoe je vlotter de kern kunt halen uit complexe materie. Dus gaan we ook actief aan de slag met het principe van snellezen. Je leert doelgericht te lezen, zodat je de snel hoofdgedachte van een kunt ontdekken en hoop tijd kunt besparen. Na de workshop Mindmap maken ben je in staat om:

  • Jezelf te focussen op wat er écht toe doet.
  • Meer informatie te onthouden.
  • Effectievere aantekeningen te maken tijdens meetings en presentaties.
  • Creatievere oplossingen te bedenken voor complexe problemen.
  • En betere beslissingen te maken.

Voor wie?

De cursus mindmappen is uitermate geschikt voor directeuren, ondernemers, teamleiders en (project)managers die te maken hebben met onder andere organisatie, strategie en planning. We geven de workshop Mindmap maken dan ook incompany, zodat we de inhoud af kunnen stellen op jouw specifieke behoefte. Neem vrijblijvend contact op en ontdek wat de training voor jou en je organisatie kan betekenen.

Vrijblijvend contact opnemen

Ben je op zoek naar advies of wil je meer weten over de beschikbaarheid? Neem vrijblijvend contact op. We helpen je graag verder.

Telefoon: 030-2072117

Achtergrond

Vrijblijvend contact opnemen

Ben je op zoek naar advies of wil je meer weten over de beschikbaarheid? Neem vrijblijvend contact op. We helpen je graag verder.

Telefoon: 030-2072117

Ook inzetbaar voor...

Veelgestelde vragen

Het is ons doel om een perfecte match te maken tussen jouw doelstellingen, de deelnemers en de spreker, dagvoorzitter of workshopleider die je bij ons boekt. Ons boekingsproces loopt daarom als volgt:

1. Je neemt telefonisch of via het contactformulier contact met ons op.

2. Wij bellen je om jouw wensen te inventariseren en advies te geven. Op basis hiervan sturen we een vrijblijvende offerte toe.

3. Indien akkoord onderteken je de offerte digitaal en plannen wij een voorbespreking in met jou en de voorgestelde spreker of trainer.

Wij nemen het proces uit handen voor jou en zorgen dat alles perfect is geregeld.

Voor iedere inspiratiesessie, workshop of lezing plannen we een voorbespreking in met de spreker of trainer. Op deze manier weet je zeker dat er een goede match is tussen wat je wilt bereiken en wie je inhuurt.

Doorgaans heeft het de voorkeur om een telefonische voorbespreking te doen. Indien het om een grote opdracht gaat, is het mogelijk om een voorbespreking op locatie te plannen. Het kan zijn dat hier extra kosten voor in rekening worden gebracht. Uiteraard overleggen we dit eerst met je.

Referenties

Tarief

Vrijblijvend contact opnemen

Ben je op zoek naar advies of wil je meer weten over de beschikbaarheid? Neem vrijblijvend contact op. We helpen je graag verder.

Telefoon: 030-2072117

Workshop Mindmappen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.