Workshop Lichaamstaal en Beïnvloeding

Versterk je communicatie door bewustwording van lichaamstaal en leer effectief te communiceren met je houding, gebaren en uitdrukkingen.

Workshop Lichaamstaal en Beïnvloeding

Lichaamstaal is belangrijker dan veel mensen beseffen. Sommigen beweren dat meer dan 90% van communicatie bestaat uit de lichaamstaal (non-verbale communicatie). Dit is echter niet waar. Een specifiek getal is nog niet te koppelen. Dat is ook niet zo vreemd. Communicatie is een vak apart. We hechten vaak meer waarde aan verbale communicatie, dat is niet zo vreemd in een tijd die draait op social media, tekstberichten en mail. Maar het belang van lichaamstaal wordt hierdoor meer en meer onderschat. Wat ons betreft, is dat zonde! We helpen individuen en organisaties om zich bewust te worden van hun lichaamstaal zodat ze beter zullen gaan communiceren.

Op de werkvloer zie je regelmatig misverstanden die ontstaan zijn door communicatie. Een groot deel hiervan is te verhelpen door bewust te zijn van iemands lichaamstaal. Tijdens de workshop lichaamstaal gaan we aan de slag met bewustwording.

Bewust zijn van je lichaamstaal

Het is belangrijk dat je in eerste instantie bewust bent van je eigen lichaamstaal. Wat is je houding? Hoe zit je? Hoe kijk je naar je gesprekspartner? Hoe reageer je op wat hij zegt en hoe geïnteresseerd kom je over? We hebben vaak geen idee welke signalen we aan mensen om ons heen geven. Het is cruciaal voor communicatie. Sterker nog, we beïnvloeden en worden beïnvloed door de lichaamstaal van de mensen om ons heen. Stel je eens voor wat het met de sfeer binnen jullie team zou doen als iedereen zich bewust zou zijn van zijn/haar lichaamstaal.

Als de juiste signalen worden gestuurd, kan dit ervoor zorgen dat een koop wel of niet doorgaat. Negatieve signalen kunnen ertoe leiden dat je de koop misloopt. Bewustzijn van je lichaamstaal kan je invloed op anderen enorm vergroten, wat een ongelooflijke meerwaarde voor jou en je organisatie kan zijn. Tijdens de workshop lichaamstaal leer je hoe je de juiste signalen naar je omgeving stuurt.

Je wordt je bewust van jouw gedrag en de signalen die je geeft, en je leert ook de signalen van de mensen om je heen beter te herkennen. Door jouw lichaamstaal effectief in te zetten, ontdek je dat jouw invloed op anderen toeneemt.

Lichaamstaal interpreteren en spiegelen

Er zijn mensen die onbewust erg goed zijn in het interpreteren van lichaamstaal. Hierdoor kunnen ze zonder al teveel moeite een prettige sfeer creëren tijdens een gesprek. Een belangrijk onderdeel hierbij is spiegelen. Spiegelen is het aannemen van andermans lichaamstaal. Je fungeert als een spiegel voor de ander waardoor deze persoon zich meer op zijn gemak zal voelen. Tijdens de workshop lichaamstaal gaan we dieper in op dit onderwerp en we leren je door middel van leuke oefeningen om hier op een goede manier mee om te gaan. Het is een krachtige methode!

Effectief communiceren met je lichaamstaal

De workshop lichaamstaal biedt je alle handvatten om te leren hoe je effectief kunt communiceren met je lichaamstaal. Bewustwording, theorie en leuke oefeningen helpen je om effectiever te worden in je communicatie.

Inhoud van de workshop lichaamstaal

  • Lichaamstaal: gedrag en signalen (theorie).
  • Jouw lichaamstaal en het effect daarvan op anderen.
  • Spiegelen: waarom is dat belangrijk?
  • Hoe communiceer je effectiever met je lichaam?

Ben je geïnteresseerd in een workshop lichaamstaal? Vul hiernaast je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Vrijblijvend contact opnemen

Ben je op zoek naar advies of wil je meer weten over de beschikbaarheid? Neem vrijblijvend contact op. We helpen je graag verder.

Telefoon: 030-2072117

Achtergrond

Vrijblijvend contact opnemen

Ben je op zoek naar advies of wil je meer weten over de beschikbaarheid? Neem vrijblijvend contact op. We helpen je graag verder.

Telefoon: 030-2072117

Ook inzetbaar voor...

Veelgestelde vragen

Het is ons doel om een perfecte match te maken tussen jouw doelstellingen, de deelnemers en de spreker, dagvoorzitter of workshopleider die je bij ons boekt. Ons boekingsproces loopt daarom als volgt:

1. Je neemt telefonisch of via het contactformulier contact met ons op.

2. Wij bellen je om jouw wensen te inventariseren en advies te geven. Op basis hiervan sturen we een vrijblijvende offerte toe.

3. Indien akkoord onderteken je de offerte digitaal en plannen wij een voorbespreking in met jou en de voorgestelde spreker of trainer.

Wij nemen het proces uit handen voor jou en zorgen dat alles perfect is geregeld.

Voor iedere inspiratiesessie, workshop of lezing plannen we een voorbespreking in met de spreker of trainer. Op deze manier weet je zeker dat er een goede match is tussen wat je wilt bereiken en wie je inhuurt.

Doorgaans heeft het de voorkeur om een telefonische voorbespreking te doen. Indien het om een grote opdracht gaat, is het mogelijk om een voorbespreking op locatie te plannen. Het kan zijn dat hier extra kosten voor in rekening worden gebracht. Uiteraard overleggen we dit eerst met je.

Referenties

Tarief

Vrijblijvend contact opnemen

Ben je op zoek naar advies of wil je meer weten over de beschikbaarheid? Neem vrijblijvend contact op. We helpen je graag verder.

Telefoon: 030-2072117

Workshop Lichaamstaal en Beïnvloeding

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.