Meer informatie over Workshop Lichaamstaal en Beïnvloeding? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Workshop Lichaamstaal en Beïnvloeding

Lichaamstaal is belangrijker dan veel mensen beseffen. Sommigen beweren dat meer dan 90% van communicatie bestaat uit de lichaamstaal (non-verbale communicatie). Dit is echter niet waar. Een specifiek getal is nog niet te koppelen. Dat is ook niet zo vreemd. Communicatie is een vak apart. We hechten vaak meer waarde aan verbale communicatie, dat is niet zo vreemd in een tijd die draait op social media, tekstberichten en mail. Maar het belang van lichaamstaal wordt hierdoor meer en meer onderschat. Wat ons betreft is dat zonde! We helpen individuen en organisaties om zich bewust te worden van hun lichaamstaal zodat ze beter zullen gaan communiceren.

Op de werkvloer zie je regelmatig misverstanden die ontstaan zijn door communicatie. Een groot deel hiervan is te verhelpen door bewust te zijn van iemands lichaamstaal. Tijdens de workshop lichaamstaal gaan we aan de slag met bewustwording.

Bewust zijn van je lichaamstaal

Het is belangrijk dat je in eerste instantie bewust bent van je eigen lichaamstaal. Wat is je houding? Hoe zit je? Hoe kijk je naar je gespreksparner? Hoe reageer je op wat hij zegt en hoe geïnteresseerd kom je over? We hebben vaak geen idee welke signalen we aan mensen om ons heen geven. Het is cruciaal voor communicatie. Sterker nog, we beïnvloeden en worden beïnvloed door de lichaamstaal van de mensen om ons heen. Stel je eens voor wat het met de sfeer binnen jullie team zou doen als iedereen zich bewust zou zijn van zijn/haar lichaamstaal.

Als de juiste signalen worden gestuurd kan dit ervoor zorgen dat een koop wel of niet doorgaat. Wanneer de signalen als negatief worden ervaren dan loop je daarmee de koop mis. Als jij je bewust bent van jouw lichaamstaal dan kan dit jouw invloed op anderen enorm vergroten. Dat kan een ongelooflijke meerwaarde voor jou en je organisatie zijn. Tijdens de workshop lichaamstaal leer je hoe je de juiste signalen stuurt naar je omgeving.

Tijdens de workshop lichaamstaal word je bewust van jouw gedrag en de signalen die je geeft. Als je bewust wordt van je eigen lichaamstaal dan word je ook bewuster van het gedrag en de signalen van de personen om je heen. Wanneer jij jouw lichaamstaal effectief inzet dan zal je ontdekken dat jouw invloed op anderen zal toenemen.

Lichaamstaal interpreteren en spiegelen

Er zijn mensen die onbewust erg goed zijn in het interpreteren van lichaamstaal. Hierdoor kunnen ze zonder al teveel moeite een prettige sfeer creëren tijdens een gesprek. Een belangrijke onderdeel hierbij is spiegelen. Spiegelen is het aannemen van andermans lichaamstaal. Je fungeert als een spiegel voor de ander waardoor deze persoon zich meer op zijn gemak zal voelen. Tijdens de workshop lichaamstaal gaan we dieper in op dit onderwerp en we leren je door middel van leuke oefeningen om hier op een goede manier mee om te gaan. Het is een krachtige methode!

Effectief communiceren met je lichaamstaal

De workshop lichaamstaal biedt je alle handvatten om te leren hoe je effectief kunt communiceren met je lichaamstaal. Bewustwording, theorie en leuke oefeningen helpen je om effectiever te worden in je communicatie.

Inhoud van de workshop lichaamstaal

    • Lichaamstaal: gedrag en signalen (theorie)
    • Jouw lichaamstaal en het effect daarvan op anderen
    • Spiegelen: waarom is dat belangrijk?
    • Hoe communiceer je effectiever met je lichaam?

Ben je geïnteresseerd in een workshop lichaamstaal? Vul hiernaast je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Het is ons doel om een perfecte match te maken tussen uw doelstellingen, de deelnemers en de spreker, dagvoorzitter of workshopleider die u bij ons boekt. Ons boekingsproces loopt daarom als volgt:

1. U neemt telefonisch of via het contactformulier contact met ons op.

2. Wij bellen u om uw wensen te inventariseren en advies te geven. Op basis hiervan sturen we een vrijblijvende offerte toe.

3. Indien akkoord ondertekent u de offerte digitaal en plannen wij een voorbespreking in met u en de voorgestelde spreker of trainer.

Wij nemen het proces uit handen voor u en zorgen dat alles perfect is geregeld.
Voor iedere inspiratiesessie, workshop of lezing plannen we een voorbespreking in met de spreker of trainer. Op deze manier weet u zeker dat er een goede match is tussen wat u wilt bereiken en wie u inhuurt.
Doorgaans heeft het de voorkeur om een telefonische voorbespreking te doen. Indien het om een grote opdracht gaat is het mogelijk om een voorbespreking op locatie te plannen. Het kan zijn dat hier extra kosten voor in rekening worden gebracht. Uiteraard overleggen we dit eerst met u.

Informatie aanvragen

Meer informatie over Lichaamstaal?
Neem vrijblijvend contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.