Meer informatie over Workshop Improvisatietheater? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Workshop Improvisatietheater

Op je werk improviseer je vaak de hele dag door. Zonder dat je het doorhebt. Je wordt bijvoorbeeld overvallen door een vraag van een medewerker of van het management boven je. Dan moet je snel schakelen en vlug een bevredigend antwoord bedenken. Of een potentiële klant komt tijdens een verkoopgesprek met een tegenargument waar je van tevoren niet zo gauw aan had gedacht. Ook dan moet je improviseren. Tijdens de Workshop Improvisatietheater werk je op een speelse manier aan vaardigheden die het zakelijke leven vergemakkelijken.

Improviseren is te leren

Improvisatie doorbreekt de veelal automatische link tussen je gedachten en je communicatie. Het stelt je in staat om snel nieuwe ideeën te bedenken en op een overtuigende manier te presenteren. Het helpt je om flexibel te denken. Om mogelijkheden en kansen te identificeren op het moment dat ze zich voordoen tijdens een gesprek. En belangrijker nog, met de workshop Improvisatietheater leer je om goed te luisteren. Zodat je snel de wensen van je klant of de problemen van medewerkers leert herkennen en zo beter in kunt spelen op hun behoefte of vraag.

Verbeter de samenwerking met én binnen je team

Maar improvisatietheater heeft niet alleen voordelen op persoonlijk vlak. Ook teams worden er doorgaans beter van. Het stimuleert namelijk een betere onderlinge communicatie. Want door improvisatievaardigheden te ontwikkelen, krijgen teamleden meer inzicht en begrip voor de elkaars perspectieven. Minder conflicten, minder stress en meer vertrouwen in elkaar. Bovendien zit de workshop Improvisatietheater boordevol humoristische en grappige situaties, waardoor medewerkers gezamenlijk lachen en zich meer verbonden voelen. Kortom, de ideale teambuilding activiteit voor het verhogen van de teamspirit.

Ontdek het belang van communicatie

Communicatie speelt een grote rol in improvisatietheater én op de werkvloer. Zowel een prettige samenwerking op kantoor als het sluiten van een succesvolle deal is erop gestoeld. De workshop Improvisatietheater draagt bij aan het verbeteren van die communicatie. Het leert je om snel tot de kern te komen, om inspirerende verhalen te vertellen, om duidelijk aan te geven wat je wil en wat je ideeën zijn, om te spreken voor een publiek en het geeft je handvatten om om te gaan met onverwachte situaties.

Inhoud & resultaat van de workshop Improvisatietheater

De workshop Improvisatietheater bestaat uit een theoretisch en interactief gedeelte. We leren je de uitgangspunten van improviseren en wat je er aan hebt op de werkvloer. Maar voor een groot gedeelte gaan we aan de slag met oefeningen en opdrachten. We leren jou en je team anticiperen op realistische situaties,. En op elkaar, want dat bevordert de samenwerking. Daarbij wordt veel gelachen, maar krijg je tips en feedback waarmee je serieus aan de slag kan.

Aan het eind van de workshop:

 

  • presteer je beter onder tijdsdruk
  • kun je sneller schakelen bij plotselinge veranderingen
  • luister je beter en communiceer je effectiever
  • heb je meer vertrouwen in jezelf en in je collega’s
  • en werk je als team beter samen

Improvisatietheater is maatwerk

De workshop Improvisatietheater wordt op maat gemaakt en incompany gegeven. Na een voorbespreking brengen we jouw wensen of die van je team in kaart en stemmen vervolgens de inhoud af op thema’s en situaties die voor jouw organisatie relevant zijn. Op de manier halen we het maximale uit de workshop. Benieuwd of Improvisatietheater jouw persoonlijke effectiviteit en die van je team naar een hoger plan kan tillen? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en laat je verrassen.

Het is ons doel om een perfecte match te maken tussen uw doelstellingen, de deelnemers en de spreker, dagvoorzitter of workshopleider die u bij ons boekt. Ons boekingsproces loopt daarom als volgt:

1. U neemt telefonisch of via het contactformulier contact met ons op.

2. Wij bellen u om uw wensen te inventariseren en advies te geven. Op basis hiervan sturen we een vrijblijvende offerte toe.

3. Indien akkoord ondertekent u de offerte digitaal en plannen wij een voorbespreking in met u en de voorgestelde spreker of trainer.

Wij nemen het proces uit handen voor u en zorgen dat alles perfect is geregeld.
Voor iedere inspiratiesessie, workshop of lezing plannen we een voorbespreking in met de spreker of trainer. Op deze manier weet u zeker dat er een goede match is tussen wat u wilt bereiken en wie u inhuurt.
Doorgaans heeft het de voorkeur om een telefonische voorbespreking te doen. Indien het om een grote opdracht gaat is het mogelijk om een voorbespreking op locatie te plannen. Het kan zijn dat hier extra kosten voor in rekening worden gebracht. Uiteraard overleggen we dit eerst met u.

Informatie aanvragen

Meer informatie over improvisatietheater?
Neem vrijblijvend contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.