Meer informatie over Workshop Assertiviteit? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Workshop Assertiviteit

Je assertief opstellen vormt één van de belangrijkste factoren voor invloedrijke communicatie. En daarmee ook de fundering voor een situatie waarin je het meeste uit je team weet te halen. Toch worstelen veel managers en teamleiders er wel eens mee. Niet gek ook, want iedereen is wel eens niet zo zeker van zichzelf. Maar als leidinggevende wordt er misschien wel van je verwacht dat je daadkrachtig optreedt. Vooral in lastige, stressvolle situaties. Dan is handig als je op een zelfverzekerde en krachtige manier en kunt communiceren en je het aandurft om je eigen keuzes te maken. Precies wat we je leren in de workshop Assertiviteit.

Meer dan voor jezelf opkomen

Tijdens de training leer je dat voor jezelf opkomen een keuze is. Het is niet iets wat je hebt of niet hebt. Je kunt het leren en verbeteren. Vrij gemakkelijk zelfs. Maar assertiviteit is meer dan alleen voor jezelf op leren komen. Assertiviteit draait allemaal om rekening te houden met zowel je eigen belangen als de belangen van anderen. Pas wanneer je streeft naar een situatie waarin beide partijen tevreden kunnen zijn, ontvang je de volledige medewerking en toewijding van je teamleden. En op die manier krijg je gedaan wat er gedaan moet worden – effectief en zonder weerstand.

Leer effectief optreden bij conflicten

Iedere leidinggevende krijgt er mee te maken: conflictsituaties. Niet altijd leuk, maar je ontkomt er nu eenmaal niet aan. Tijdens de workshop Assertiviteit leer je hoe je om kunt gaan met die situaties. Hoe je je emoties onder controle houdt, hoe je snel tot de kern van het conflict komt, hoe je je lichaamstaal gebruikt om je punt kracht bij te zetten en hoe je aanstuurt op de oplossing in plaats van het probleem. Effectief optreden in dit soort situaties valt of staat met respectvolle, maar heldere communicatie.

Inhoud van de workshop Assertiviteit

Gedurende de workshop Assertiviteit leer je wat jouw persoonlijke obstakels wanneer je voor jezelf moet opkomen. We leren of verbeteren je vaardigheden om assertief te communiceren en hoe dat impact heeft op de gedragingen van anderen op je heen. Maar ook hoe je eigen percepties je reactie kunnen beïnvloeden. Na de workshop Assertiviteit kun je onder andere:

  • voor jezelf opkomen zonder opdringerig te zijn
  • op correcte en respectvolle wijze ‘nee’ te zeggen
  • op constructieve wijze feedback geven
  • conflictsituaties kalm, snel en effectief oplossen
  • en je medewerkers stimuleren om de doelen te behalen

Dat leer je door eerst bewust te worden van je eigen gedrag. We gaan oude, niet-effectieve patronen doorbreken en vervangen door assertieve alternatieven. Daarbij hanteren we een niet lullen maar poetsen mentaliteit, wat betekent dat je veel gaat oefenen met de diverse technieken. In allerlei verschillende situaties. Dat geeft zelfvertrouwen. Aan het einde van de training stellen we samen een persoonlijk ontwikkelplan op, zodat je ook in de toekomst kunt blijven werken aan je assertiviteit.

Maak kennis met een op maat gemaakte workshop assertiviteit

De workshop Assertiviteit wordt op maat gemaakt en incompany gegeven, zodat we beter kunnen voldoen aan jouw behoefte als manager of leidinggevende. Daarmee kunnen we voldoende aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling garanderen en behaal je zelf de beste resultaten uit de training. Boek de workshop en sta steviger in je schoenen.

Het is ons doel om een perfecte match te maken tussen uw doelstellingen, de deelnemers en de spreker, dagvoorzitter of workshopleider die u bij ons boekt. Ons boekingsproces loopt daarom als volgt:

1. U neemt telefonisch of via het contactformulier contact met ons op.

2. Wij bellen u om uw wensen te inventariseren en advies te geven. Op basis hiervan sturen we een vrijblijvende offerte toe.

3. Indien akkoord ondertekent u de offerte digitaal en plannen wij een voorbespreking in met u en de voorgestelde spreker of trainer.

Wij nemen het proces uit handen voor u en zorgen dat alles perfect is geregeld.
Voor iedere inspiratiesessie, workshop of lezing plannen we een voorbespreking in met de spreker of trainer. Op deze manier weet u zeker dat er een goede match is tussen wat u wilt bereiken en wie u inhuurt.
Doorgaans heeft het de voorkeur om een telefonische voorbespreking te doen. Indien het om een grote opdracht gaat is het mogelijk om een voorbespreking op locatie te plannen. Het kan zijn dat hier extra kosten voor in rekening worden gebracht. Uiteraard overleggen we dit eerst met u.

Informatie aanvragen

Meer informatie over Assertiviteit?
Neem vrijblijvend contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.