Verandering & transformatie

Mensen hebben moeite met veranderingen en dat is logisch omdat je open moet staan voor het onbekende en dat kan beangstigend zijn. Maar voor het transformeren van een succesvolle bedrijfscultuur en visie is er geen ruimte voor zulke angst. Daarom is het goed om aandacht te besteden aan belangrijke onderwerpen zoals verandermanagement. Met deze manier van leidinggeven leert iemand in een leidinggevende functie om veranderingen te managen en positieve transformaties te stimuleren.

Positieve transformaties door beter management

De wereld om ons heen verandert constant, nieuwe technologieën en innovaties hebben steeds grotere invloed op de manier waarop bedrijven zaken met elkaar doen en individuen met elkaar omgaan. Daarom is het goed om continu na te denken over hoe persoonlijke en zakelijke visies en doeleinden aan veranderingen onderhevig zijn. Jezelf transformeren kan pas als je de juiste tools en behendigheden in handen hebt om dat te doen. Pas als je als individu kunt transformeren lukt het je ook om anderen te overtuigen dat ze open kunnen staan voor verandering en transformatie. Het doorvoeren van een transformatie binnen een organisatie gaat vaak gepaard met tegenstand en afkeer. Daarom is het verstandig om werknemers aan de hand van de ervaring van een spreker transformatie en verandering te laten inzien hoe ze zichzelf en anderen beter leren managen.

Verandermanagement als nieuwe standaard

Het is van belang om te leren hoe je jezelf en anderen kunt ondersteunen en voorbereiden op grote en kleine verandering. Om dat op een zo efficiënt mogelijke manier te doen is verandermanagement erg belangrijk. Natuurlijk kun je een online cursus volgen om er beter in te worden, maar dan mis je vaak de dynamiek en passie die een spreker transformatie en verandering tijdens een evenement met het aanwezige publiek deelt. Wat is er nu prettiger dan aan de hand van duidelijke praktijkvoorbeelden en interactieve oefeningen de juiste tools in je handen te krijgen?  Het is een bewezen manier om te leren hoe je veranderingen door kunt voeren die leiden tot succesvolle strategieën en visies.

De focus van verandermanagement

Door voor verandering en transformatie open te staan wordt het een stuk eenvoudiger om je persoonlijke inzichten te wijzigen en creatief met nieuwe ideeën om te gaan. Op zakelijk gebied kunnen gedragsveranderingen zelfs zorgen voor verschuivingen binnen een bedrijfscultuur. Het resultaat daarvan laat zich zien in positieve veranderingen die de resultaten en doeleinden ten goede komen.  Een motiverende spreker transformatie en verandering maakt deelnemers enthousiast voor de manieren waarop veranderingen gemanaged kunnen worden. Hoe iemand omgaat met tegenslagen, welke strategieën gebruikt kunnen worden en hoe er op een positieve manier transformaties in organisaties gestimuleerd kunnen worden, zijn slechts enkele factoren die bij verandermanagement een belangrijke rol spelen.

Forien van den Belt Melvin Redeker

Melvin Redeker

Melvin zet de mensen in de zaal op het puntje van hun stoel als professioneel avonturier die inspireert met zijn expedities en levenservaring.

Workshop Meer succes met minder stress Workshop Storytelling Workshop Mindfulness

Workshop Mindfulness

Leer automatische reacties herkennen, focus ontwikkelen en meer controle krijgen. Verbeter persoonlijk welzijn, communicatie en teamwork met praktische mindfulness-oefeningen.

Workshop Zakelijk Flirten