Motivatie en persoonlijke groei

Wat doe je als je met tegenslagen geconfronteerd wordt? Ga je bij de pakken neerzitten of krabbel je na de zoveelste tegenslag toch weer op? Niet iedereen kan dat. Als je uit jezelf niet opnieuw op kunt staan, hoe moet je dan de mensen om je heen, of dat nu familieleden of werknemers zijn, motiveren om dat wel te doen als zij met tegenslagen te maken krijgen? Door te luisteren naar de ervaringen van een motiverende spreker zul je al snel doorkrijgen dat tegenslagen vaak de beste leermomenten zijn om persoonlijk te groeien.

De impact van motivatie op prestaties

Het zijn juist de gemotiveerde en geïnspireerde individuen die het verschil maken. Of dat nu in sport of zakelijk teamverband of op persoonlijk vlak is, juist deze mensen wijzen de rest van de groep naar betere prestaties. Stel je eens voor wat er gebeurt als je een inspirerende spreker motivatie en persoonlijke groei voor een groep zet? Je kunt je waarschijnlijk nu al voorstellen wat een boost in moreel en betrokkenheid zo’n expert teweeg kan brengen. Vaak kan een motivatie spreker geheel uit eigen ervaring putten, door de manier waarop hij of zij persoonlijke tegenslagen heeft overwonnen en kansen heeft gecreëerd. Het rimpeleffect dat een spreker van dit kaliber op het publiek heeft, vertaalt zich vaak in een grote impact op zakelijke en persoonlijke prestaties.

Motivatie is een mentaliteit

Hoe kun je als ondernemer met motivatie en persoonlijke groei aan de slag? Hoe leer je medewerkers om hun verantwoordelijkheid te nemen en daarin te groeien?  Hoe kunnen teamleden in beweging komen om het beste uit zichzelf en anderen te halen? Al deze en vele andere vragen kunnen beantwoord worden met één woord, motivatie! ? Een gemotiveerd persoon is iemand die enthousiast de wens heeft om iets wat hij of zij wil doen ook echt doet. Maar niet iedereen is vanuit zichzelf gemotiveerd. Om de mentaliteit van individuen te veranderen kan de hulp van een spreker motivatie nodig zijn. Deze ervaringsdeskundige zal met persoonlijke anekdotes en herkenbare verhalen op onvergetelijke wijze aantonen dat motivatie gestimuleerd kan worden.

Motivatie stimuleren

Motivatie kan zowel extern als intern aangewakkerd worden. Bij externe invloeden kun je denken aan beloningen of vergoedingen die iemand krijgt omdat bepaalde doelstellingen zijn behaald. Interne motivatie gaat dieper en wordt bereikt door medewerkers het gevoel te geven dat ze gehoord en gewaardeerd worden. Juist met de expertise van een spreker motivatie en persoonlijke groei zul je het publiek tijdens een evenement kunnen overtuigen dat ze gewaardeerd en gehoord worden. Zij zullen enthousiast de vele voorbeelden die ter sprake komen direct willen toepassen en de besproken vaardigheden met elkaar willen toetsen.

Ron Offerman Jaap Bressers

Jaap Bressers

Jaap Bressers: Van topmanagerdroom naar inspirerend spreker, ondernemer en auteur met humor en positiviteit.

Ben Beurskens

Ben Beurskens

Mensen maken organisaties succesvol: Persoonlijke groei en succes door leiderschapstraining en effectieve communicatie met Ben Beurskens.

Maarten v/d Weijden Berend Oosterhuis

Berend Oosterhuis

Berend combineert de kracht van een vechtsporter met de wijsheid van een coach, en brengt zo een explosieve mix van energie en diepgang.

Forien van den Belt Dagmar Vriends

Dagmar Vriends

Dagmar neemt de hele zaal mee met humor en verbeeldingskracht terwijl haar to the point lezing aansluit bij de praktijk van morgen.

Redouan Ait Chitt Melvin Redeker

Melvin Redeker

Melvin zet de mensen in de zaal op het puntje van hun stoel als professioneel avonturier die inspireert met zijn expedities en levenservaring.

Workshop Jongleren

Workshop Jongleren

Op zoek naar een energieke teambuilding? Onze Workshop Jongleren leert je team loslaten, veranderen en samenwerken. Geniet van een mix van entertainment en praktische tips.

Workshop Meer succes met minder stress Breintraining: effectiever werken Workshop Werkgeluk

Workshop Werkgeluk

Wil je meer geluk ervaren op het werk en dit bevorderen in je team? Onze Workshop Werkgeluk door Mindfulness biedt praktische technieken om welzijn op de werkvloer te verbeteren.

Workshop Agressiebeheersing Workshop Assertiviteit Brainstormsessie

Brainstormsessie

Onze Brainstormsessie helpt jullie buiten de gebaande paden te denken en creatief te zijn. Leer patronen te doorbreken en verrassende associaties te leggen met je team.

Workshop Mindmappen

Workshop Mindmappen

Ontgrendel je potentieel en verhoog je productiviteit met de Mindmap Workshop: organiseer je gedachten, stimuleer je creativiteit en behaal meer resultaten in minder tijd!

Workshop Mindfulness

Workshop Mindfulness

Leer automatische reacties herkennen, focus ontwikkelen en meer controle krijgen. Verbeter persoonlijk welzijn, communicatie en teamwork met praktische mindfulness-oefeningen.

Workshop Snel Lezen

Workshop Snel Lezen

Leer verkeerde leestechnieken los te laten, zoals woord-voor-woord lezen en regressie, en gebruik visuele strategieën om efficiënter te lezen.