Leiderschapsontwikkeling & managementstrategieën als belangrijke fundering

Leiders en managers hebben tegenwoordig de juiste leiderschapsvaardigheden nodig om anderen te kunnen inspireren, verbinding te kunnen maken met individuen, succesvolle teams te kunnen leiden en de waarden die ze prediken te kunnen belichamen. Een echte leider heeft een duidelijke visie, wat leiderschap en management betreft. Door gebruik te maken van de juiste tools en skills leren managers en leidinggevenden hoe ze op een positieve manier mensen kunnen motiveren en helpen groeien.

De veranderende rol van een leider

Kijkend naar de laatste tien jaar zien we grote veranderingen in personeelsbestanden en bedrijfsstructuren. Terwijl bedrijven zich voorheen uitsluitend op winst concentreerden, zien we nu dat steeds meer organisaties naast het behalen van cijfers ook rekening houden met de cultuur op de werkplek. Daardoor is de rol van leidinggevenden en managers ook veranderd. Een echte leider zal zorgen dat een team floreert en op die manier doelstellingen verbetert. Een baas zal vaak ook zijn doelen bereiken, maar heeft het regelmatig moeilijk om werknemers te inspireren en moreel binnen een organisatie hoog te houden. Gelukkig is leiderschap te leren door onder andere gebruik te maken van verantwoorde managementstrategieën. Deze en andere vaardigheden worden door sprekers leiderschap en management tijdens lezingen onder de aandacht gebracht zodat deelnemers de inzichten krijgen om zich te kunnen transformeren tot overtuigende leiders. 

Welke eigenschappen maken iemand een goede leider?

Als echte leider heb je een duidelijke visie en weet je die door onconventioneel denken met anderen te delen. Je kijkt, bestudeert en leert moeilijke vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te interpreteren. Als je dan ook nog op verantwoorde wijze de risico’s kunt analyseren voordat je ze neemt, dan staat niets je in de weg om als je vooropgestelde doelen te bereiken. Bovendien wordt een leider die voortvarend en doortastend te werk gaat snel door anderen gevolgd. Ben jij dat? Weet jij jouw krachtige stem te gebruiken, zodat teamleden weten dat ze op je kunnen vertrouwen? Wie dat zeker kan is een spreker leiderschap en management. Dat blijkt wel uit de manieren waarop hij je kan laten zien hoe de integriteit van jouw team gebaseerd is op elk individu en hoe zijn hun waarden hooghouden. Sprekers die gespecialiseerd zijn in dit onderwerp delen levenservaringen die uniek maar toepasbaar zijn op een grote verscheidenheid aan bedrijfsleiders en managers. 

Persoonlijk leiderschap om anderen aan te kunnen sturen?

Natuurlijk zijn teambuilding, medewerkersbetrokkenheid en bedrijfscultuur onderwerpen die van belang zijn voor echte leiders. Een goede leider weet hoe hij deze onderwerpen kan combineren en gebruiken om zijn teamleden te inspireren. Maar dat niet alleen, een echt goede leider heeft ook persoonlijk leiderschap ontwikkeld. Pas als je weet wat je eigen talenten en kwaliteiten zijn en die weet te gebruiken om jezelf niet achter externe factoren te verschuilen als er fouten gemaakt worden, ben je op weg om anderen aan te kunnen sturen. Een motiverende spreker management en leiderschap beschikt over de juiste ervaring en tools om je dat onder de aandacht te brengen, zodat je geïnspireerd zal worden om jouw leiderschap als leider met beide handen aan te pakken.

Ron Offerman Jaap Bressers

Jaap Bressers

Jaap Bressers: Van topmanagerdroom naar inspirerend spreker, ondernemer en auteur met humor en positiviteit.

Ben Beurskens

Ben Beurskens

Mensen maken organisaties succesvol: Persoonlijke groei en succes door leiderschapstraining en effectieve communicatie met Ben Beurskens.

Nigel Stanton

Nigel Stanton

Haal de volle potentie uit teams met Nigel Stanton: Interactie en communicatie als succes factor in teams, organisaties en hun leiders.

Maarten v/d Weijden Berend Oosterhuis

Berend Oosterhuis

Berend combineert de kracht van een vechtsporter met de wijsheid van een coach, en brengt zo een explosieve mix van energie en diepgang.

Jan van Baardewijk

Jan van Baardewijk

Jan is een frisse spreker die organisaties en professionals helpt bij het werken vanuit gezond verstand, beweging en verbinding.

Lieselore van Dijkhuizen Workshop Presenteren als een professional Workshop Lichaamstaal en Beïnvloeding