Energize jouw congres, meeting of bijeenkomst!

Ben je van plan een grote zakelijke bijeenkomst of workshop te organiseren en wil je zeker weten dat de deelnemers scherp blijven? In dat geval is het verstandig om energizers in te zetten. Op die manier kun je jouw evenement op energieke wijze openen of er voor zorgen dat iedereen tijdens korte breaks of lunchpauze goed in zijn of haar energie blijft. Met de juiste energizers creëer je een bijzonder en uniek zakelijk evenement.

Wat is een energizer?

Een energizer is een korte pauze waarin de deelnemers aan jouw bijeenkomst even kunnen ontspannen. Dit kan bijvoorbeeld door te bewegen, maar ook door een of meerdere activiteiten in groepsverband te doen. Energizers duren meestal maar een paar minuten, en zorgen voor een goede sfeer in de zaal. Deze activiteiten zijn er vooral op gericht om de deelnemers aan jouw zakelijk congres of bijeenkomst te helpen met hun concentratie.

Welke soorten energizers zijn er?

Energizers maken gebruik van verschillende emoties en motiverende sprekers weten daar op de juiste wijze mee om te gaan. Zo zijn er sprekers die met humor op een grappige manier het publiek weten te enthousiasmeren. Andere energizers zorgen met zang en dans voor een hernieuwde positieve sfeer onder de deelnemers en zelfs online zijn er mogelijkheden om een of meerdere energizers tijdens bijvoorbeeld online bijeenkomsten te gebruiken. Op interactieve wijze kun je zo met je laptop of smartphone samen met andere deelnemers bijvoorbeeld puzzels oplossen en je geheugen trainen.

Waarom zou je gebruik maken van energizers?

Energizers zorgen voor extra energie en dat draagt er toe bij dat deelnemers met een frisse focus aan een evenement kunnen beginnen. Ook tijdens pauzes tussen onderwerpen of sprekers op jouw bedrijfsevenement zullen werknemers of deelnemers makkelijker hun focus kunnen behouden dan zonder deze bijzondere activiteiten.

De effecten van energizers op deelnemers

Door tijdens een zakelijke bijeenkomst gedurende een paar minuten even iets heel anders te doen ondervinden de deelnemers al snel een groepsgevoel, er wordt plezier gemaakt en een energizer kan er zelfs voor zorgen dat jouw publiek of deelnemers minder stress en angst ervaren. Je kunt met een energizer werknemers hun concentratievermogen helpen verbeteren wat hun plezier in hun werk en de productiviteit ten goede zal komen.

Een spreker als energizer

Wil jij voorkomen dat deelnemers tijdens jouw zakelijke congres, meeting of bijeenkomst hun interesse verliezen? Twijfel er dan niet aan om een gespecialiseerde spreker of dagvoorzitter als energizer te boeken. Hij of zij weet op vakkundige wijze de activiteiten aan te laten sluiten bij de diverse sprekers, thema’s en deelnemers zodat ze perfect bij jouw doelgroep passen. Op die manier weet de juiste spreker het animo en het concentratievermogen van de deelnemers vast te houden én te verhogen. Door te kiezen voor een van onze energieke sprekers zal jouw zakelijke evenement de aandacht krijgen die het verdient.

Brainstormsessie

Brainstormsessie

Onze Brainstormsessie helpt jullie buiten de gebaande paden te denken en creatief te zijn. Leer patronen te doorbreken en verrassende associaties te leggen met je team.